מתכון רביכה חומה

  • זמן הכנה
    9 דקות
  • זמן בישול
    7 דקות
  • סועדים
    6
  • צפיות
    1,130

מתכון לרביכה חומה

רביכה חומה כמו הרביכה הזהובה והרביכה הלבנה היא אחת משלשת סוגי הרביכות הפופולריים בעולם הבישול, רביכה חומה מיועדת לעיבוי והסמכה של נוזלים חומים כגון ציר עוף חום, רוטבי בקר  ובעיקר רטבים חומים כגון רוטב דמי גלאס או רוטבי יין אדום, ציר בקר חום וכדומה. ערך מורחב על סוגי הרביכות ניתן למצוא כאן.

רביכה חומה כוללת בסה”כ שני מרכיבים: חמאה וקמח. כאשר אופן ההכנה הוא, שממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים קמח, מערבבים למשך כ 4-5 דקות עד לקבלת גוון צבע חום ואחיד. בהמשך, לאחר הכנת הרביכה היא תשמש כבסיס להסמכת נוזלים לפי המתכון הספציפי הנדרש.

איזה מאכלים ניתן לשלב עם רביכה זהובה?

  1. הסמכת ציר עוף חום
  2. מתכון רוטב ספניולי
  3. הסמכת רוטב דמי גלאס
  4. הסמכת רוטב יין אדום
  5. תבשילי קדירה על בסיס בקר

 

Ingredients

מצרכים למתכון רביכה לבנה

ציוד מטבח למתכון

Directions

כדי להכין את המתכון לרביכה חומה חשוב מאוד להיעזר במטרפה מקצועית כדי שלא ייווצרו גושי בצק במהלך ההכנה.

a1 Step

בשלב הראשון של המתכון צריך לשקול את הקמח והחמאה ולחתוך את החמאה לקוביות ולהניח בסיר לחימום והמסה.

a2 Step

בשלב השני לשמור על מצב שהחמאה נמסה כ 2-3 דקות וצבעה זהוב אך לא שחום.

a3 Step

בשלב השלישי להוסיף את הקמח לסיר ובעזרת מטרפה לערבב בתנועות מהירות למשך כ 4-5 דקות עד שמתקבל גוון צבע חום.

a4 Step

ובשלב הרביעי יש לנו רביכה חומה מוכנה לעבודה, זהו השלב גם שבו אנחנו יכולים להוסיף נוזלים כגון ציר עוף חום, או ציר בקר חום וכל נוזל רלוונטי אחר בהתאם למתכון הספציפי שלו.

Conclusion

להמיס בסיר חמאה ולהוסיף את הקמח, ובעזרת מטרפה לערבב היטב במשך כ 4 דקות ועד שמתקבל גוון צבע חום.

שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

אולי גם תאהב

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

X