- 08/01/2024
- מאת שף מאור נתן
- 6 לייק
- 0 / 5
- מטבח: צרפתי
- קושי: קל
- testing 1,562 צפיות

- זמן הכנה9 דקות
- זמן בישול7 דקות
- סועדים6
- מוכן ב9 דקות
🔒 המתכון הזה זמין רק למנויי קולינרטיקה.
אם יש לך מנוי, הכנס את פרטי הגישה בטופס ההתחברות.
עדיין אין לך מנוי? הצטרפו עכשיו וגשו לכל המתכונים המיוחדים שלנו!
מרכיבים
מצרכים למתכון רביכה לבנה
ציוד מטבח למתכון
אופן הכנה
כדי להכין את המתכון לרביכה חומה חשוב מאוד להיעזר במטרפה מקצועית כדי שלא ייווצרו גושי בצק במהלך ההכנה.

בשלב הראשון של המתכון צריך לשקול את הקמח והחמאה ולחתוך את החמאה לקוביות ולהניח בסיר לחימום והמסה.

בשלב השני לשמור על מצב שהחמאה נמסה כ 2-3 דקות וצבעה זהוב אך לא שחום.

בשלב השלישי להוסיף את הקמח לסיר ובעזרת מטרפה לערבב בתנועות מהירות למשך כ 4-5 דקות עד שמתקבל גוון צבע חום.

ובשלב הרביעי יש לנו רביכה חומה מוכנה לעבודה, זהו השלב גם שבו אנחנו יכולים להוסיף נוזלים כגון ציר עוף חום, או ציר בקר חום וכל נוזל רלוונטי אחר בהתאם למתכון הספציפי שלו.
סיכום
להמיס בסיר חמאה ולהוסיף את הקמח, ובעזרת מטרפה לערבב היטב במשך כ 4 דקות ועד שמתקבל גוון צבע חום.

שף מאור נתן
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב



🔒 מתכון רביכה חומה
מרכיבים
מצרכים למתכון רביכה לבנה
ציוד מטבח למתכון
שלבי אופן הכנה
כדי להכין את המתכון לרביכה חומה חשוב מאוד להיעזר במטרפה מקצועית כדי שלא ייווצרו גושי בצק במהלך ההכנה.

בשלב הראשון של המתכון צריך לשקול את הקמח והחמאה ולחתוך את החמאה לקוביות ולהניח בסיר לחימום והמסה.

בשלב השני לשמור על מצב שהחמאה נמסה כ 2-3 דקות וצבעה זהוב אך לא שחום.

בשלב השלישי להוסיף את הקמח לסיר ובעזרת מטרפה לערבב בתנועות מהירות למשך כ 4-5 דקות עד שמתקבל גוון צבע חום.

ובשלב הרביעי יש לנו רביכה חומה מוכנה לעבודה, זהו השלב גם שבו אנחנו יכולים להוסיף נוזלים כגון ציר עוף חום, או ציר בקר חום וכל נוזל רלוונטי אחר בהתאם למתכון הספציפי שלו.